szerző:
hvg.hu

Két magánember kérelmet nyújtott be azért, hogy változtassanak a törvényeken, mert szerintük alkotmányellenes az állatokkal szexelést tiltó törvény.

Nem sikerült átverni a német alkotmánybíróságon az állatokkal szexelés legalizálását - írja a BBC.

A lap beszámolójából kiderül, két panaszos is kérvényt nyújtott be a Karlsruhéban székelő testülethez, hogy vizsgálják ki, nem alkotmányellenes-e az állatokkal közösülést tiltó törvény. Azzal érveltek, hogy a tiltás sérti a szexuális önrendelkezésüket.

A német alkotmánybíróság azonban elutasította kérelmüket, mondván az állatokat védi a törvény azzal, hogy nem engedi, hogy szexuális erőszak áldozataivá váljanak, így a törvényen nem kell változtatni.

Németországban egyébként akár 25 ezer eurós (7,7 millió forintos) büntetést is kiszabhat a bíróság ha állatokat kényszerítenek "természetellenes viselkedésre".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!