Ukrajnában törvényileg tiltanák a "Roszija" elnevezést.

Egy radikális nacionalista ukrán országgyűlési képviselő büntetné Oroszország Oroszországnak, vagyis annak ukrán megfelelőjének nevezését. A képviselő szerint a "Roszija" elnevezés az ukrán történelelemhez tartozik, mivel a rusz szóból ered, ezért Oroszorszgot máshogy kellene nevezni.

A benyújtott törvény új névvel is előáll: eszerint Oroszország mostantól Moscovia lenne Ukrajnában.

Aki mégis Roszijának nevezné Oroszországot, az 750 ezer forintnak megfelelő büntetésre számíthatna, visszaeső russziázók és állami alkalmazottak ennek a dupláját fizethetnék ki.

Oksana Korchinskaya, a törvényt benyújtó képviselő annak a nacionalista politikusnak a felesége, aki nyilvános felszólalásai alapján koncentrációs táborokat építtetett volna Donyeck és Luhanszk megye lakóinak.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!