Legalább ezer migránsnak kell elhagynia a Calais-ban lévő, Dzsungel nevű menekülttábor déli részét.

A francia kikötővárosban lévő menekülttábor részleges felszámolásáról a múlt héten született döntés, s az érintetteknek kedd estig kell kiköltözniük, ellenkező esetben erőszakkal távolítják el őket a rendőrök. A Dzsungelben főként olyan közel-keleti és észak-afrikai menekültek élnek, akiknek nem sikerült átjutniuk Angliában a Calais-nál induló Csalagúton.  

©

A kitelepítést többen ellenzik, elsősorban azért, mert a Dzsungel emelt viskók között már boltok, templomok és iskolák is működnek. Míg a hatóságok legfeljebb ezer kitelepítendő migránsról beszélnek, helyi források szerint a valós szám kétezer körül lehet. A francia illetékesek már több alkalommal is megkísérelték felszámolni a tábort, ám igyekezetük eddig minden alkalommal kudarcot vallott. Meg nem erősített beszámolók szerit a Dzsungel teljes területén több mint tízezer migráns gyűlt össze.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!