szerző:
hvg.hu

Míg David Cameron brit miniszterelnök arról beszél, hogy egy kompromisszumos megoldással megvédte hazája érdekeit Brüsszellel szemben, ellenfelei szerint a péntek este elért megállapodás nem sokat jelent – írja a Financial Times című brit üzleti napilap.

„Cameron bírálói szerint a brüsszeli EU-csúcson elért változások jelentéktelenek voltak, s a brit miniszterelnök azért nyújtotta hosszúra a tárgyalásokat, hogy azt a benyomást keltse, mélyreható reformokat alkudott ki” – írta a Financial Times.

©

A brit napilap szerint Cameron valóban jóval kevesebbet ért el, mint amennyit korábban ígért. „A hét évig használható fék, amellyel London korlátozhatja a migránsoknak kifizetett szociális juttatások nagyságát, jó eredmény, de kevesebb annál a teljes tilalomnál, amiről a konzervatívok választási programjában volt szó. Cameron a családi pótlékok exportálása ügyében is kompromisszumra kényszerült: a végső megállapodás szerint a korlátozások nem lesznek teljesek, és a rendszer csak 2020-tól működik teljes mértékben” – írta a lap.

Cameron szombaton találkozik kormányának tagjaival, s várhatóan hamarosan hivatalosan bejelenti a brit EU-s tagság sorsáról döntő népszavazás dátumát. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!