szerző:
MTI

Panaszt emelt a hatóságoknál felesége ellen egy török kamionsofőr Recep Tayyip Erdogan török elnök megsértése miatt. Az bosszantotta, hogy a nő minden alkalommal szidni kezdte az államfőt, amikor megjelent a tévében - közölte a Yeni Safak kormánybarát török lap.

A 40 éves kamionsofőr, aki három évvel ezelőtt vette feleségül a nőt, folyamatosan követelte a feleségétől, hogy hagyja abba az elnök szidalmazását. Felesége, akit szintén bosszantott a nyaggatás, azt válaszolta neki, hogy ha ez ennyire zavarja, írja le a sértéseket és emeljen panaszt a hatóságoknál.

A férj így is tett, bizonyítékként lejegyezte felesége válogatott inzultusait, majd benyújtotta panaszát az izmiri hatóságoknál.

©

A Yeni Safaknak a férfi azt mondta, állandóan kérdőre vonta nejét, hogy miért szidja Erdogant. "Elnökünk jó ember, és nagyszerű dolgokat visz véghez Törökországban" - idézte a lap a férjet. A kamionsofőr kifejtette, hogy ha apja szidalmazta vagy sértegette volna az elnököt, ezt neki sem nézte volna el, és ugyanúgy panaszt emelt volna ellene.

Mindenesetre a 38 éves feleség jogi válaszlépései sem maradtak el, ő beadta a válókeresetet.

A Törökországot 2003 óta irányító Erdogant belföldön és külföldön egyaránt azzal vádolják, hogy autoriter, iszlamista-konzervatív rendszert működtet. Erdogan rendszeresen bepereli politikai ellenfeleit, a sajtót, de akár az egyszerű állampolgárokat is az őt érintő sértések miatt, és az ilyen eljárások száma különösen Erdogan 2014 augusztusi elnökké választása óta szaporodott meg.

Az esetek többségében a sértések miatt felfüggesztett szabadságvesztéseket szabnak ki a bíróságok.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!