szerző:
MTI

A dél-koreai elnök arra szólította fel hétfőn országa hatóságait, hogy szavatolják az emberek biztonságát, mert az észak-koreai rezsim terrortámadásokra készülhet.

A két Korea között azután nőtt meg újra a feszültség, hogy az északiak év elején újabb kísérleti atomrobbantást hajtottak végre, majd egy hónappal később ballisztikus rakétával műholdat állítottak pályára a Föld körül.

Pak Gun Hje dél-koreai elnök arra figyelmeztetett: Kim Dzsong Un utasította vezérkarát, hogy összpontosítsák az ország erőforrásait terrortámadások és kibertámadások előkészítésére. Az észak-koreai külügyminiszter viszont a múlt héten török kormányfőnek küldött részvéttáviratában azt írta: Észak-Korea következetesen ellenzi a terrorizmus minden formáját.

Dél-koreai hatóságok arról számoltak be, hogy januárban észak-koreai szerverekről töménytelen mennyiségű e-maillel próbálták elárasztani több hivatal postafiókját.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!