szerző:
MTI

Az orosz bankok elleni hétvégi kijevi támadások után más ukrán településeken is hasonló támadásokat hajtottak végre ismeretlenek. Hétfőre virradóan felgyújtottak két orosz bankfiókot a nyugat-ukrajnai Lembergben, az ország keleti részében lévő, Donyeck megyei Mariupolban pedig betörték egy orosz bank ablakait – jelentették ukrán hírforrások.

A Lemberg megyei kormányzóság sajtószolgálata adott hírt arról, hogy tűz ütött ki az orosz Szberbank és a VTB Bank egy-egy fiókjában. Előbbiből 12 embert kellett evakuálni az oltás közben. Senki sem sérült meg, anyagi kár keletkezett.

A harcok sújtotta Donyeck megye déli részén, az ukrán fegyveres erők által ellenőrzött Mariupol kikötővárosban szintén az orosz Szberbank egyik épületét érte támadás: betörték a pénzintézet ablakait.

Múlt szombaton ismeretlenek utcakövekkel betörték két orosz bank, az Alfa és a Szberbank ablakait, előbbibe be is mentek, és törtek-zúztak. Rinat Ahmetov donyecki milliárdos System Capital Management nevű cégének kijevi irodáját szintén kövekkel dobálták meg.

A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást, arról továbbra sincs hír, hogy vettek-e már őrizetbe gyanúsítottakat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!