szerző:
MTI

Kigyulladt egy felszállásra várakozó repülőgép egyik hajtóműve kedden Japánban, az utasteret füst lepte el, és ezért a fedélzeten lévő 165 embernek csúszdákon kellett elhagynia a gépet.

A Japan Airlines (JAL) légitársaság Boeing 737-es típusú gépe belföldi járaton, Szapporóból Fukuokába repült volna helyi idő szerint délután 3 órakor, amikor a gép jobb oldali hajtóműve füstölni kezdett.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a hajtómű havat szívhatott be, és leállt, majd robbanást lehetett hallani, amikor a pilóta megkísérelte újraindítani.

A Kyodo japán hírügynökség arról számolt be, hogy a gép kiürítése közben négyen megsérültek, őket kórházba vitték. A japán közszolgálati televízió egy sérültről adott hírt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!