szerző:
MTI

Több mint hétszáz migránst mentettek ki kedden a Földközi-tengeren Tunézia és Szicília között hat, léket kapott csónakról, és négy menekült holttestét fedezték fel a vízben – közölte az olasz haditengerészet.

Az olasz haditengerészet szerint egyik hadihajójuk három csónakról 403 menekültet szedett fel fedélzetére, illetve ekkor találtak rá a holttestekre is. Egy másik olasz hajó 219 embert vett fel két csónak fedélzetéről, egy harmadik olasz hajó pedig 105 ember kimentésének munkálatait koordinálta egy süllyedő csónakról.

Arról nem közölt adatokat a haditengerészet, hogy milyen nemzetiségűek a kimentett migránsok.

Százezernél több migráns érkezett az év eleje óta Európába – derül ki a Nemzetközi Migrációs Szervezet kedden közzétett adataiból.

Összesen 97 325 ember ért partot Görögországban, Olaszországba pedig 7507 migráns érkezett. Átkelés közben 410 ember fulladt a tengerbe, a legtöbben, 321-en az Égei-tengeren, a török és a görög partok között lelték halálukat. Az európai uniós határőrizeti ügynökség (Frontex) szerint az Európába Olaszországon keresztül érkező migránsok többsége nigériai.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!