szerző:
MTI

A több mint száz kilométeres vonalból egy 21 kilométeres rész a föld alatt fut majd. A névadó elment kedden a helyszínre, és megnézte az egyik alagutat.

II. Erzsébet királynőről nevezik el London új földalatti vasútvonalát. A Crossrail néven ismert vonal építését a tervek szerint 2018 decemberére fejezik be. A vasútvonal kelet-nyugat irányban szeli át Londont több mint száz kilométer hosszan, ebből egy 21 kilométeres rész a föld alatt fut.

©
©

A vasútvonal "II. Erzsébet vonal" feliratú, lila színű logóját az áprilisban 90. életévét betöltő brit uralkodó kedden avatta fel, amikor megtekintette a Crossrail egyik alagútját.

A londoni tömegközlekedés több vonala kapcsolódik valamilyen módon brit uralkodóhoz. A Viktória nevű metróvonalat az azonos nevű metróállomással Viktória királynőről neveztek el. A földalatti Jubilee (jubileum) nevű vonala 1977-ben II. Erzsébet trónra lépésnek 25. évfordulója alkalmából kapta nevét.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!