szerző:
hvg.hu

Szemtanúk hatalmas füstfelhőt láttak felszállni, miután robbanás hangja hallatszott kedden délután az Oxfordshire megyei Didcotban található erőműből Angliában. Az első hírek szerint egy épületrész összedőlt, és többen megsérültek. Mentőautók valamint mentőhelikopterek érkeztek a helyszínre – derül ki az első jelentésekből.

A rendőrség szerint a robbanás helyi idő szerint délután 4 óra körül történt, egyelőre nem tudni, miért. Egy többszintes épület egy oldala leomlott. Az eddigi hírek szerint többen megsérültek, de pontos számot nem tudni, az állapotukról sincsenek egyelőre információk.

A tűzoltóság szerint egy halottat már találtak a romoknál.

Vannak olyan értesülések is, hogy bontás közben történt valamilyen baleset, de hivatalos forrásból ezt még nem erősítették meg.

A BBC oldalán folyamatosan frissítik a robbanásról szóló beszámolót.

A WikiPédia szerint a Didcot A egy szén- és olajtüzelésű erőmű volt, de 2013-ban bezárták, és 2014-ben lerombolták a három hatalmas hűtőtornyát, amelyeket messziről is látni lehetett.

A Didcot B gázerőmű működik, ott 2014-ben hatalmas tüzet okozott egy elektromos hiba.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!