szerző:
MTI

Mindkét lábán megsérült Aleksz Petriasvili grúz ellenzéki vezető politikus, akire egy ismeretlen fegyveres lőtt rá – közölte a tbiliszi belügyminisztérium pénteken. Aleksz Petriasvili korábban európai és euroatlanti integrációért felelős miniszter volt, most a Grúz Szabad Demokraták ellenzéki párt vezetője.

Grúziában ritkán követnek el lőfegyveres támadásokat, de több ellenzéki politikust megvertek az utóbbi években. A kaukázusi országban idén októberben parlamenti választásokat tartanak.

Petriasvili mindkét lábán megsebesült, és még műtik – mondta újságíróknak Nino Goguadze szabad demokrata képviselő.

A belügyminisztérium közleménye szerint "ismeretlenek bántalmazták és meglőtték Aleksz Petriasvilit", de egyelőre nem ismert a támadás indítéka.

Petriasvili és Maia Pandzsikidze akkori külügyminiszter 2014 novemberében mondott le tisztségéről, miután a volt szovjet köztársaság Nyugat-barát védelmi miniszterét, Irakli Alaszaniát menesztették.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!