szerző:
MTI

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát szombaton az afgán védelmi minisztérium kabuli épületénél néhány órával az után, hogy tizenegy halálos áldozatot követelő merénylet történt az ország keleti részén fekvő Aszadábádban - közölték a hatóságok.

A tartományi rendőrfőnök közlése szerint a szombati merénylet legalább kilenc halálos áldozatot követelt és tizenhárman sebesültek meg. Davlat Vaziri, a tárca szóvivője azt mondta, hogy a merénylő gyalog érkezett a minisztériumhoz, majd felrobbantotta magát. Helyszíni tudósítások szerint sok rohamkocsi érkezett a robbantás helyszínére, rendőrök és katonák pedig lezárták a helyszínt.

Néhány órával a kabuli robbantás előtt tizenegy halálos áldozatot követelő merénylet történt az ország keleti részén fekvő Kunár tartomány székhelyén, Aszadábádban. A motorkerékpáros öngyilkos merénylő egy piacon robbantotta fel magát, amely a tartományi kormányzó háza és egy rendőrőrs közelében van. A terrorcselekmény célpontja minden bizonnyal egy járőröző rendőri egység volt, de a halottak és a sebesültek zöme civil.

Egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, de a múltban a tálib lázadók szinte rutinszerűen magukra vállalták az ilyen terrorcselekményeket.