szerző:
MTI

Legkevesebb 40 ember életét vesztette szemtanúk szerint a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció által végrehajtott légicsapásban szombaton Jemenben egy piacon, a fővárostól, Szanaától északkeletre.

A  Szaúd-Arábia vezette arab koalíció szombaton légitámadásokat intézett Jemenben Szannától északkeletre. Az áldozatok között civilek és síita húszi lázadók is vannak. Egy helyi törzsi forrás szerint a légicsapás a felkelők három, egy piacra behajtó szállító járműve ellen irányult Nakil ben Gajlan városában.

A húszi lázadók által ellenőrzött Saba hírügynökség szerint a légicsapásban 60 civil vesztette életét. A tudósításban nem esik szó a húszi felkelők veszteségeiről.

Jemenben 2014 szeptembere óta küzdenek egymással a szunnita Abed Rabbó Manszúr Hádi elnök csapatai és az Irán által támogatott síita húszi felkelők. Az elnök oldalán álló erőket a Szaúd-Arábia vezette arab katonai szövetség támogatja. A konfliktusban 2015 márciusa óta mintegy 6 ezer ember halt meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!