szerző:
MTI

Legkevesebb 40 ember életét vesztette szemtanúk szerint a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció által végrehajtott légicsapásban szombaton Jemenben egy piacon, a fővárostól, Szanaától északkeletre.

A  Szaúd-Arábia vezette arab koalíció szombaton légitámadásokat intézett Jemenben Szannától északkeletre. Az áldozatok között civilek és síita húszi lázadók is vannak. Egy helyi törzsi forrás szerint a légicsapás a felkelők három, egy piacra behajtó szállító járműve ellen irányult Nakil ben Gajlan városában.

A húszi lázadók által ellenőrzött Saba hírügynökség szerint a légicsapásban 60 civil vesztette életét. A tudósításban nem esik szó a húszi felkelők veszteségeiről.

Jemenben 2014 szeptembere óta küzdenek egymással a szunnita Abed Rabbó Manszúr Hádi elnök csapatai és az Irán által támogatott síita húszi felkelők. Az elnök oldalán álló erőket a Szaúd-Arábia vezette arab katonai szövetség támogatja. A konfliktusban 2015 márciusa óta mintegy 6 ezer ember halt meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!