szerző:
MTI

Egy hídról lógatták le magukat, így tiltakoztak az őket ért atrocitások ellen és követelnek nagyobb figyelmet az állam részéről.

Mozgáskorlátozott, kerekesszékes jogi aktivisták csoportja akasztotta fel magát egy hídra Bolíviában, hogy így hívja fel a bogotai kormány figyelmét az őket ért bántalmazásokra. Bizarr látványt nyújtottak a hídról lógó emberek, akik azt is állítják, hogy a dél-amerikai országban fizikailag is bántalmazzák őket.

Mindeközben a kormány állítólag 900 ezer dollárt juttat a fogyatékkal élőknek úgy, hogy e pénz felét havi részletekben fizetik ki, másik felét pedig a fogyatékosok segítését szolgáló projektekre fordítják – írja az rt.com. A lógó tiltakozók azonban azt mondják, hogy ez nem elég. Azt (is) követelik, hogy a havi finanszírozást emeljék 500 bolivianosra – ez hozzávetőleg 70 dollár.

A tiltakozók türelme fogytán, és kilátásba helyezték, ha nem kapnak érdemi választ, a fővárosba, La Pazba mennek tiltakozni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!