szerző:
MTI / hvg.hu

Kidöntötték a kerítés egy részét a menekültek a macedón–görög határon hétfő délelőtt. A macedón rendőrök könnygázzal próbálják visszaszorítani őket – jelentették hírügynökségek, valamint az M1 tudósítója Idomeniből.

A macedón hatóságok akkor vetették be a könnygázt, valamint hanggránátokat, amikor a menekültek betörték a kerítés kapuját a két országot összekötő vasútvonalnál. Többen megsérültek – hangzott el a köztévében.

A BBC szerint egy fémoszloppal törték át a kerítést, a tudósításban úgy fogalmaztak, hogy faltörő kosnak használták.

Néhány migráns kövekkel dobálta meg a rendőröket.

Az Orvosok Határok Nélkül szervezet tagjai a helyszínen próbálnak segíteni a sérülteken. A Twitteren azt közölték, hogy 15 embert láttak el légzési nehézségek miatt, köztük kilenc gyermeket. Hét ember sérült meg a határvédő kerítéstől, köztük három gyermek.

A Russia Today élő közvetítése itt érhető el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!