szerző:
MTI

Görögországban először került sor a menekültáradat miatti gyújtogatásokra.

Felgyújtottak a görögországi Jannicában két raktárt, amelyekben az átépítések után menekülteket akartak elszállásolni. Az országban először került sor a menekültáradat miatti gyújtogatásokra. 

A korábban a görög hadsereg által használt épületeket csaknem teljesen elemésztette a tűz – jelentette hétfőn a görög televízió. A helyi tűzoltóság és a kisváros polgármestere, Grigorisz Sztamkosz "idegenellenes elemeket" tett felelőssé a tűzesetért.  

A két elhagyott csarnokban körülbelül négyezer bevándorlót szállásoltak volna el. Jannica a macedón határtól 60 kilométerre délre található. 

A görög–macedón határon rendőrségi becslések szerint több mint 6500 menekült várja, hogy továbbindulhasson Közép-Európa felé. Macedónia azonban csak a szíriai és iraki menekülteket engedi be területére. Vasárnap összesen 305-en mehettek tovább az áhított célország felé – közölte a görög rendőrség.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!