szerző:
MTI

Megjelent hétfőn a helyi sajtó előtt Phenjanban, és beismerte "államellenes" bűnét, és bocsánatért esedezett a januárban letartóztatott amerikai diák – legalább is ilyen híreket küldtek szét a világnak Észak-Koreából.

A 21 éves Otto Warmbier bűne az, hogy a szállodában, ahol lakott, kihozott egy politikai propagandaplakátot a létesítmény személyzetnek fenntartott részéről. Ez Észak-Koreában államellenes bűntettnek számít. Warmbier azt mondta: egy egyház pénzt ajánlott neki a plakátért.

©
©

Phenjan azt állítja, hogy Warmbier a washingtoni kormány "hallgatólagos támogatásával és befolyása alatt" követte le a bűncselekményt.

Észak-Koreában gyakran tartóztatnak le turistaként az országba látogató nyugati állampolgárokat. Sem az Egyesült Államok, sem Kanada nem ajánlja ezért, hogy állampolgárai a kommunista országba utazzanak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!