szerző:
MTI / hvg.hu

Feltehetőleg meteor lehetett az a tűzgolyó, amely hétfő este néhány pillanatra fénybe borította az eget Skócia északkeleti részén.

A helyi rendőrséghez többen telefonáltak a jelenség miatt, amelyet egyesek kéknek, mások fehérnek, vagy épp zöldnek láttak. Akadtak olyanok is, akik dörgést is hallottak.

A brit meteorológiai szolgálat szerint "nem időjárással összefüggő" jelenségről van szó, mivel hétfő este nem érzékeltek zivatart a térségben – írják a BBC oldalán.

A szakemberek szerint a tűzgolyóról szóló beszámolók meteorra utalnak, amely a Föld felső légkörébe lépve fellobbant és megvilágította az esti égboltot. Ez az elmélet azonban még megerősítésre vár.

Jenni Morrison az autója műszerfalán lévő kamerájával rögzítette a jelenséget. A nő a BBC Radio Scotland reggeli műsorában azt mondta, hogy ez volt a legszürreálisabb élmény, amelyet valaha átélt.

"Korom sötét volt és aztán hirtelen, mintha felkapcsolták volna a fényeket, nappali világosság lett. Ránéztem a fiamra, ő meg én rám, aztán újra minden elsötétült. Tényleg nem tartott tovább pár másodpercnél. Nem is vettük észre mi volt az, csak amikor visszanéztük a kamera felvételét. Láttuk baloldalt lefelé suhanni a fényes golyót a fák felett és utána egy hatalmas villanás" – mesélte Morrison.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!