szerző:
MTI

Gépfegyverrel és kézigránátokkal támadtak egy rendőrégi buszra Isztambulban.

Két fegyveres nő támadt csütörtökön az isztambuli rohamrendőrség egyik szolgálati buszára a város európai oldalán fekvő Bayrampasa nevű kerületben – közölte az Anadolu török állami hírügynökség.

©

A biztonsági kamerák tanúsága szerint az egyik támadó gépkarabéllyal kezdett lövöldözni a nyílt utcán, a másik közben kézigránátokat hajított a busz felé, majd amikor azok nem robbantak fel, pisztollyal maga is lőni kezdett. A rendőrök választüzet nyitottak. Az összecsapás során ugyan az egyik nő megsérült, de később autóval mindketten elmenekültek a helyszínről. Az esetről videófelvétel is készült.

Egy közeli épületben találtak fedezéket, de a rendőrség körbevette őket és akciót indított ellenük,  amit a levegőből helikopter is segített. Isztambul tartomány kormányzója, Vasip Sahin közvetve megerősítette, hogy végeztek a támadókkal. 

Az akció során robbanások és lövések hangja volt hallható. Az események során két rendőr megsebesült, az egyik a buszban ült, és egy törött üvegdarab megvágta a karját, a másik a lábán sérült meg könnyebben a rajtaütésnél. Mindkettőjüket kórházba szállították, állapotuk jó.

A két nőről kiderült, hogy a Forradalmi Népfelszabadító Párt-Front (DHKP-C) kommunista szervezet tagjai. A csoportot Törökország, az Európai Unió és az Egyesült Államok is terrorszervezetnek tekinti.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!