szerző:
MTI

Viktória svéd királyi hercegnőnek megszületett második gyermeke, egy kisfiú.

Kisfiúnak adott életet Viktória svéd királyi hercegnő, Svédország trónörököse, akinek már van egy négyéves kislánya is. Az újszülött az Oscar Carl Olof nevet kapta. 

A baba kedden este született meg egy stockholmi kórházban. Svédország legfiatalabb hercege, aki édesanyja és nővére után a harmadik a trónöröklési sorban, 52 centiméterrel és 3655 grammal jött világra – közölte a királyi udvar.

A 38 éves Viktória hercegnő és újszülöttje is jól vannak. "Remekül érzik magukat. Mindannyian boldogok vagyunk" – nyilatkozta egy szerdára összehívott sajtótájékoztatón a hercegnő férje, a 42 éves Dániel herceg, aki jelen volt a szülésnél. A királyi udvar csütörtökön jelentette be, hogy a kisfiú az Oscar Carl Olof, Skane hercege nevet és címet kapta. 

A hercegnő 2010 nyarán házasodott össze Daniel Westling személyi edzővel, fitneszterem-tulajdonossal. Közember férje a házasságkötés után hercegi rangot kapott. Első gyermekük, Esztella 2012 februárjában született meg.

Viktória koronahercegnő XVI. Károly Gusztáv király és Szilvia királyné legidősebb gyermeke, két testvére van, Károly Fülöp és Magdolna. A királyi párnak immár négy unokája van, korábban Magdolna hercegnőnek is két gyermeke született. Hamarosan Károly Fülöp és felesége is gyermekáldás elé néz: áprilisra várják első kisbabájukat.