szerző:
hvg.hu

A svéd bíróság szerint Magyarországon fennáll a veszélye a megalázó és embertelen bánásmódnak, eztért mégsem küldenek vissza hazánkba menekülteket.

A svéd Bevándorlásügyi Hivatal vissza szerette volna toloncolni mendekékkérőket Magyarországra a dublini megállapodás értelmében, azonban ebben megakadályozta a bíróság, ezért fellebbeznek - írja a 444 a svéd SVD nyomán. A bíróság indoklása szerint a magyar gyakorlat sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményét, ezért a kitoloncolást nem szabad végrehajtani.

A döntés 2243 olyan embert érint, akiket először Magyarországon regisztráltak az EU-ban. Közülök 743 menekült, a többi ember menedékkérőnek minősült, az ő ügyüket vizsgálják még a hatóságok. A magyar kormány kevesebb mint 1300 ember visszatelepítendő ember miatt kezdeményezett népszavazást.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!