szerző:
MTI

A negyvenes éveiben járó férfit nyakon szúrták egy menekültszálláson. Az elkövetők is migránsok, de nem lehet tudni, honnan érkeztek.

Késsel halálosan megszúrtak egy menedékkérőt a közép-svédországi Lindesberg melletti menekültszálláson, három gyanúsítottat őrizetbe vettek - közölte pénteken a svéd rendőrség.

Stefan Wickberg szóvivő szerint az elkövetők ugyancsak menedékkérők, de fiatalabbak negyvenes éveiben járó áldozatuknál. A férfi nyakán ejtettek halálos sebet, indítékuk egyelőre nem ismert.

Az érintettek állampolgárságáról a szóvivő nem nyilatkozott.

Lindesberg mintegy 200 kilométerre nyugatra fekszik Stockholmtól.

Január végén egy fiatalkorú menedékkérő késsel ölt meg egy 22 éves dolgozót a délnyugat-svédországi Mölndalban egy fiatalkorúakat - köztük a tettest is - befogadó szálláson.

Az idén legalább három embert gyilkoltak meg menekültszállásokon az országban, de az esetek között a hatóságok nem látnak összefüggést.

A 9,8 milliós Svédország tavaly 163 ezer menekültet fogadott be, a lakosság nagyságához viszonyítva a legtöbbet Európában. A svéd hatóságoknak komoly nehézséget jelentett a migránsáradat kezelése, és társadalmi feszültségek is keletkeztek. Januárban tucatnyi huligán és neonáci gyűlt össze Stockholmban, és szórólapokon merényletekre buzdítottak fiatal migránsok ellen. A kormány azóta határellenőrzést vezetett be a svéd-dán határon, de még így is 70-140 ezer új menedékkérővel számol az idén.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!