szerző:
hvg.hu

2018 végéig biztosan börtönben marad az az amerikai férfi, aki 1978-ban egy veszekedés után megölte a barátját, majd evett az agyából. A bíróság szerint David Allen Chapin még mindig nem áll készen a szabadulásra, bár most hatodjára kérvényezte már, hogy engedjék el.

Chapin 1978. október 3-án ölte meg gyerekkori barátját az Egyesült Államokban, az Ohio állambeli Milfordban. Mindketten 23 évesek voltak akkor. Chapin baptista, áldozata állítólag katolikus, buddhista és pogány is volt egyszerre – legalább is ezt állította az egyik helyi lap.

Vallási kérdésen kaptak össze a lakásukban, Chapin szemen lőtte a lakótársát, majd evett az agyából.

A kannibál gyilkos a tárgyalásán azt mondta, hogy nem tartja magát gyilkosnak, és mentális problémáival próbálta kimenteni magát. Az őt megvizsgáló pszichiáternek azt is állította: a lakótársa előzetesen beleegyezett abba, hogy megkóstolja az agyát.

A bíróság azonban nem fogadta el az érveit, életfogytig tartó börtönre ítélték, csaknem 40 éve ül már börtönben, Ohio államban.

Többször kérte már, hogy engedjék szabadon, eddig hiába. Most hatodjára utasította el a bíróság a kérelmét, és 2018 decemberéig nem is próbálkozhat újra.

Az illetékes megyei ügyész szerint a bíróság legutóbbi döntése egybevág Chapin rokonainak kívánságával, egyelőre ők sem szeretnék ugyanis, ha a most 60 éves férfit kiengednék – derül ki a brit The Sun összefoglalójából.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!