szerző:
MTI

Az orosz Progressz M-29M teherűrhajó hajtóműveinek segítségével szombaton másfél kilométerrel megemelték a Nemzetközi Űrállomás pályájának magasságát – közölte a Moszkva melletti Földi Repülésirányítás Központ.

A tájékoztatás szerint a pályakorrekció előre tervezett volt.

A teherhajó hajtóműveit nyolc perc húsz másodpercig működtették és ezzel az űrállomás pályája elérte a Földtől mért 405 kilométeres magasságot.

A pályamódosításra azért volt szükség, hogy megfelelő feltételeket teremtsenek a Szojuz-TMA-20M típusú űrhajó dokkolásához, amely a tervek szerint március 19-én startol Alekszej Ovcsinyin orosz és Geoffrey Williams amerikai űrhajóssal.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!