szerző:
hvg.hu

A szlovák rendőrség szerint bizonyítékai voltak a Pozsonyban megölt ügyvédnőnek egy magyarországi vállalkozó ellen, ezért kellett meghalnia. Állítólag nem megöletni akarta a férfi, hanem megfélemlíteni, a gyilkos mégis huszonnégy késszúrással végzett a nővel – írja a szombati Népszabadság.

Lubica Kolesárovát 2013 áprilisában ölték meg Pozsonyban, a szlovák rendőrség szerint a gyilkosságot S. József magyar állampolgár rendelte meg, aki dél-szlovákiai cégekkel üzletelt. Az ismert ügyvédnőnek bizonyítékai voltak a törvénytelenségeikről, a gyanúsított ezért ölethette meg. A vállalkozó, vagyis a felbujtó a magyarországi bíróság döntése alapján szabadlábon védekezhet – derül ki a cikkből.

Tibor Gaspar szlovák országos rendőrfőkapitány pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: a bérgyilkossal kapcsolatban még gyűjtik a további bizonyítékokat. Róla annyit mondott még el, hogy ő is magyar, illetve két szlovák állampolgár segédkezett neki.

Utóbbiak közül Jozef D. a tettest Pozsonyba vitte autóval, Karol K. pedig heteken át figyelte az ügyvédnőt, és tudomást szerzett aznapi programjáról.

Tibor Gaspar szerint a megbízatás nem gyilkosságra, hanem a megfélemlítésre szólt, de a tettes végül 24 késszúrással olyan súlyos sebeket ejtett az ügyvéd arcán, testén és lábán, hogy a kórházba szállítás után nem sokkal meghalt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!