szerző:
MTI

Vasárnap elérte a Kos csillagjegyet az Uránusz bolygó: babonás thaiföldiek tízezerszámra vettek részt a hétvégén különböző ceremóniákon, hogy távol tartsák országuktól a balszerencsét.

Tízezernyi babonás thaiföldi vett részt templomi rituálékban a hétvégén, hogy távol tartsa hazájától az Uránusz bolygó állása miatt fenyegető állítólagos balszerencsét.

Jelenleg az Uránusz olyan konstellációban áll, amely a thaiföldi csillagászok meggyőződése szerint nehéz időket hoz a királyságra. A bolygó vasárnap érte el a Kos csillagképet, és hét évig tart, míg átvonul rajta, így Thaiföld balszerencse-sorozata 2023-ig eltarthat.

Az Uránusz thai nevének jelentése "a halál csillaga". A bolygónak 84 évre van szüksége, hogy megkerülje a Napot. 1932-ben, amikor legutóbb fennállt a konstelláció, Thaiföldön forradalom tört ki és megdőlt az abszolút monarchia.

©

A túlnyomórészt buddhista thaiföldiek a balszerencse elleni ceremóniákon füstölőpálcákat gyújtottak és virágokat helyeztek el a templomokban. Vasárnap este a rendőrfőnök és a turizmusért felelős miniszter is részt vett a vallásos szertartáson Bangkok egyik híres templomában. Az eseményt élőben közvetítette a Facebook közösségi oldalon az egyik lap.

Thaiföldön sokan tartanak attól, hogy véget ér az évek óta súlyosan beteg IX. Ráma – Bhumibol Aduljadedzs – király uralkodása. A csaknem 70 éve trónon lévő királyt szinte istenként tisztelik. A politikai csatározások közepette személye garantálja az ország egységét.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!