szerző:
MTI

Nem ez volt a legnagyobb drogfogás Belgiumban, de jelentősnek nevezték. Egy Kolumbiából érkezett hajó banánszállítmánya között talált majdnem három tonna kokaint Antwerpen kikötőjében a belga határőrség – közölte a belga pénzügyminisztérium a határőrség információira hivatkozva kedden.

A 2958 kilogramm kokain értéke körülbelül 150 millió euró (nagyjából 46,5 milliárd forint), a kábítószert a határőrség speciális egysége találta meg a szúrópróbaszerűen kiválasztott kolumbiai hajón.

Francis Adyns, a belga pénzügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy korábban már foglaltak le ennél nagyobb mennyiségű, hat tonnányi kokaint is, de a mostani fogás is jelentősnek számít. A hétfői akció az öt legnagyobb kábítószerfogás közé tartozik Belgiumban.

A bűnügyet az antwerpeni ügyészség vizsgálja. A gyanúsítottakról nem közöltek részleteket.

Hasonlóan nagy mennyiségű drogfogás  2015-ben volt az antwerpeni nemzetközi kikötőben, akkor három akcióban összesen másfél tonna kokaint foglalt le a határőrség.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!