szerző:
hvg.hu

A gépen vették észre a jegy nékül utazó, négyéves kislányt az Air France járatán.

Szerdán adta hírül az Air France légitársaság, hogy az egyik, Isztambulból Párizsba tartó járatra egy nő a táskájában vitt fel egy négyéves kislányt. A gyereket csak a fedélzeten szúrták ki, ezután hamar kiderült, hogy nincs beszállókártyája.

©

A párizsi Charles De Gaulle reptér információi szerint a különös módszert választó nő francia állampolgár, aki a Haitiről szigetéről származó kislány örökbefogadását kérvényezte korábban.

A nő azért döntött a kislány elrejtése mellett, mert az egyik ellenőrző pontnál nem engedték tovább a gyerekkel. Ezek után döntött úgy, hogy másik járattal indul Párizsba, és elrejti a lányt a táskájában. A gépen a nő a lábai elé, egy lepedő alá rejtette a kislányt, akinek azonban WC-re kellett mennie, ekkor tűnt fel több utasnak is - írja a France24.com.

A nőt a leszállás után a francia hatóságok őrizetbe vették, de végül nem emeltek vádat ellene. Azonban az ügy lezárásig mindkettőjüket a reptéren tartják.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!