szerző:
hvg.hu

Egy hosszas Obama-portréban az amerikai elnök elég nyíltan fogalmazza meg a véleményét Vlagyimir Putyinról

Az Atlanticon terjedelmes cikk foglalkozik Barack Obama elnökkel, Jeffrey Goldberg számos helyen idéz az amerikai elnökkel folytatott beszélgetéseiből. Obama Putyinról is beszélt neki, mint mondta kapcsolata az elnökkel nem mindig támasztja alá a közkeletű vélekedéseket. Obama úgy nyilatkozott, hogy Putyin nem különösebben undok. "Az igazság, hogy Putyin minden találkozásunkkor kínosan udvarias volt, nagyon őszinte. A találkozásaink üzleti jellegűek voltak. Sosem váratott például két órákat, mint tette azt másokkal."

Obama szerint Putyin azt gondolja, hogy az ő kapcsolata Amerikával fotnosabb, mint azt Amerika hajlamos gondolni. "Mindig folyamatosan azt a látszatot akarta kelteni, hogy egy csapatban vagyunk, összedolgozunk, mert nem teljesen hülye. Megérti, hogy Oroszország világpolitikai pozíciója jelentősen lecsökkent. És az a tény, hogy elfoglalta a Krím-félszigetet vagy megpróbálja támogatni Aszadot, nem teszi őt hirtelen (világpolitikai) játékossá. Meg sem próáblja formálni a politikai agendát. Például egy G20-as találkozónk sem próbáltak meg az oroszok egy jelentős témában sem megfogalmazni valami fontosat."

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!