szerző:
MTI

A kivitelezők lehetnek a felelősek a Lagos luxusnegyedében történ épületomlásért. Legálabb harmincöten haltak meg, egy félkész épület dőlt össze, miután sok eső hullott a városban. Még lehetnek emberek a romok alatt.

Egy ötemeletes épület omlott össze a Nigéria egyik gazdasági központjának számító Lagos legdrágább ingatlanjainak otthont adó körzetében, Lekkiben.

A nigériai hatóságok szerint a katasztrófáért valószínűleg az építkezési vállalat tehető felelőssé.

A helyi katasztrófa-elhárítás egyik szóvivője elmondta, hogy a félkész épület kedden dőlt össze, és sok embert temetett maga alá. Két nappal a történtek után még lehetnek áldozatok a romok alatt, a mentőakció tart.

A brit The Guardian értesülése szerint eddig tizenhárom embert sikerült kimenteni. A baleset heves esőzés után történt a 20 milliós metropoliszban.

A nigériai hatóságok közölték, hogy a félkész épület túllépte a megengedett magassági korlátozásokat. A hatóság leállítatták ugyan a munkát, de az építkezést mégis folytatták.

A szerencsétlenség után a hatóságok lezártak további húsz, korábban veszélyesnek ítélt építési területet Lagosban.

2014 szeptemberében 116 ember halt meg a nigériai nagyvárosban, amikor beomlott egy keresztény szektához tartozó épület.