szerző:
hvg.hu

Egy nemzetközi fórumon beszélt Medgyessy Péter a migrációról.

Szíriából és Irakból Európába érkezik a legtöbb bevándorló. Nyilatkozta Medgyessy Péter egy bakui nemzetközi fórumon. Medgyessy szerint a radikalizmus és a migráció olyan globális biztonsági kihívás, amivel együtt kell megbirkóznia Európának.

Medgyessy azt is megjegyezte, hogy az arab tavasz teljesen felborította az egyensúlyt a térségben. A volt miniszterelnök úgy véli, hogy változtatni kellene a menekültpolitikán, mert a bevándorlók száma egyre növekszik és a jelenlegi intézkedések nem nyújtanak megfelelő megoldást a problémára.

Moldova korábbi elnöke, Petru Lucinschi azt mondta, hogy a bevándorlók körülbelül 50 országból, borzasztó körülmények közül érkeznek Európába. Szerinte lehetetlen lesz megállítani a migrációs folyamatot anélkül, ha nem határozzák meg mielőbb, hogy milyen országokból fogad Európa bevándorlókat. Lucinschi azt is hozzáteszi, hogy közösen kell valamit tenni az ügy megoldása érdekében, hiszen egyedül egyetlen ország sem képes megbirkózni ekkora kihívással.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!