szerző:
hvg.hu

Nem akarták utoljára koporsóban látni a családtagok azt a Puerto Ricó-i férfit, akit az utcán lőttek le március 3-án, ezért egy meglehetősen szokatlan búcsúztatást szerveztek az elhunytnak. A 26 éves Diaz Beato testét valóban nem helyezték koporsóba a szertartáshoz. A videót csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

A fiatal férfi tizenöt lövést kapott a nyílt utcán március 3-án a San Juan szomszédságában található Villa Carolinaban. A rendőrségtől azt közölték, hogy állítólag nem volt köze bűnügyhöz, és halála ügyében még tart a nyomozás.

A családja szerint vidám, örökmozgó ember volt Diaz, és halálában is ilyennek szerették volna látni, nem pedig koporsóban fekvő halottként.

A búcsúztatóra érkező gyászolók nagyon meglepődtek, amikor meglátták az elhunytat, bár a helyszínen készített videón senki arcán nem döbbenet látszik, hanem inkább valamiféle megnyugvás.

Diazt a temetésért felelős cég munkatársai egy székbe ültették, feladták rá kedvenc sportszerkóját, baseball sapkáját, hipszter szemüvegét, kezébe cigarettát adtak, és az egyik lábát keresztbe tették. A családnak „extra” meglepetéssel is szolgáltak: a férfi szemét nyitva hagyták, így tényleg úgy nézett ki, mintha csak leült volna a székbe.

Az elhunyt testvére azt mondta: úgy döntöttek, hogy bebalzsamoztatják a testvérüket, mert így mindenki olyan emberként láthatta őt utoljára, mint amilyen életében volt.

A brit The Daily Mail szerint a búcsúztatást szervező cégnek ez volt a kilencedik nem szokványos temetése, de most először történt olyan, hogy nyitva hagyták a halott szemét.

Arról nincs hír, hol van Diaz Beato végső nyughelye, és ott koporsóban fekszik-e.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.