szerző:
MTI

Hat sítúrázó veszítette életét szombaton az észak-olaszországi, dél-tiroli Ahrn-völgyben (olaszul Valle Aurina) lavinaomlás következtében, egy társuk megsérült, nyolcat sikerült élve kimenteni.

A halottak közül öt férfi és egy nő. Öten közülük olasz állampolgárok, dél-tiroli lakosok, egy pedig osztrák állampolgár. A kimentett sítúrázók között is két osztrák állampolgár van.
A baleset a Magas-Tauern nyugati részén fekvő Riesefernergruppe (Gruppo delle Vedrette di Ries) hegység második legmagasabb csúcsa, a 3358 méteres Schneebiger Nock (Monte Nevoso) alatt történt, mintegy 3200 méteres magasságban. A sítúrázók a Schneebiger Nock csúcsát szerették volna elérni, amikor a katasztrófa bekövetkezett. Korábbi hírek szerint néhányan közülük saját erőből ki tudták szabadítani magukat a hótömeg alól.

A mentőakcióban több mint száz hegyimentő, négy helikopter és speciális mentőkutyák vettek részt. A csoport minden tagját sikerült megtalálni, eltűntek nincsenek, a mentőakció befejeződött, de folyamatban van még a halálos áldozatok azonosítása.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!