szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az autó vezetője meghalt. A Bild maffiaháborúról ír.

Pokolgép robbant egy autóban Berlinben - jelentette a BBC. Értesüléseik szerint a detonáció menetközben következett be, erejétől az autó a levegőbe emelkedett, a sofőr pedig meghalt.

©

A rendőrség megerősítette, hogy robbanószer lépett működésbe, és azonnal elkezdtél átvizsgálni az autót, találnak-e további veszélyes anyagot.

A környéken élőket felszólították, hogy zárják be az ablakokat, és húzódjanak lakásaiknak az utcától távolabbi részeibe. Fél tizenkettő körül azután közölték, több robbanó anyagot nem találtak.

Az autó Berlin központja felé tartott, a robbanás Charlottenburg körzetben történt, írta a thelocal.de. A CNN-nek már mozgóképei is vannak a helyszínről:

A Bold szerint egyébként maffiaháború lehet az ügy hátterében, ezt azonban a rendőrség nem erősítette meg. Szemtanúk szerint az autó vezetője a robbanás után még ki tudott mászni az autóból, ám sérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem élte túl a robbanást.

Kora délután a rendőrség egyik szóvivője hangsúlyozta, hogy az eddig feltárt adatok alapján semmi sem utal terrortámadásra. Közölte, hogy az áldozat egy 43 éves "migrációs hátterű" férfi. Azt még nem tudni, hogy a merénylet ellene irányult-e.

 A Der Tagesspiegel szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy az autóban csak a sofőr utazott, aki a robbanás után még ki tudta szabadítani magát a roncsok közül, de a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A Bild a Spiegel Online  szerint az áldozat ismert volt a rendőrség előtt, erőszakos bűncselekmények és kábítószer-kereskedelem miatt folytattak ellene eljárást. A Bild szerint az autó üzemben tartója nem az áldozat, hanem egy nő, akinek neve "törökösen hangzik".

A Spiegel Online szerint, a robbantásos merénylet kivizsgálásába nem kapcsolódott be a rendőrség politikai bűncselekményekkel foglalkozó államvédelmi osztálya.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!