szerző:
MTI / hvg.hu

Angelina Jolie az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) jószolgálati nagyköveteként Görögországba látogatott, hogy sürgesse a főbiztosság és a görög kormány erőfeszítéseit a dél-európai országban kialakult humanitárius válsághelyzet megoldására. Menekültekkel és Alekszisz Ciprasszal is találkozott.

Angelina Jolie az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) jószolgálati nagyköveteként szerdán Görögországba látogatott, ahol meglátogatta a pireuszi kikötőben felállított ideiglenes ENSZ-irodákat, ahol most mintegy négyezer migráns időzik sátrakban.

A színésznő gyerekekkel találkozott, de közben annyira körbevették az újságírók és fotósok, hogy rájuk kellett szólnia, hogy menjenek hátrébb, mert a helyzet már nem biztonságos a gyerekeknek. A gyerekeknek azt mondta, azért van ott, hogy megidmerje a helyzetet és beszéljen a gyerekekkel.

Jolie azért utazott Görögországba, hogy elősegítse a menekültügyi humanitárius válság megoldását. Este Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnökkel is találkozott.

©
©
Kedden Angelina Jolie Libanonban szíriai menekültekkel találkozott, akkor sajtótájékoztatón arról beszélt, nem lehet ezt a helyzetet részleges megoldásokkal elintézni, azzal, hogy európai problémaként kezeljük, vagy hogy egyeseket beengedünk, míg másokat nem, kizárjuk például az afgánokat, vagy az egyes vallású embereket.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!