szerző:
hvg.hu

Péntek este nyilvánosságra került egy rövid videó arról, amikor állig felfegyverzett kommandósok próbálták autóba tuszkolni Európa legkeresettebb terroristáját, a párizsi terrortámadások kitervelőjét, Salah Abdeslamot. A felvétel rövid, de drámai.

A videón először lövések hangja hallatszik, majd látszik, hogy egy buszmegállónál földre vittek valakit, és fegyveresek veszik körbe. Ezután megpróbálták az ott várakozó, sötét színű autóba tenni a férfit, akinek csuklya volt a fején - és mint kiderült, a hírek szerint ő volt Abdeslam. Elsőre azonban nem tudták berakni, mert úgy látszik, mintha elbotlott vagy összecsuklott volna, minden bizonnyal a lábát ért lövés miatt. Második próbálkozásra sikerült az autóba tuszkolni. A járművet közben többen is fedezték, és figyelték, valaki tüzet nyit-e rájuk esetleg a környező épületekből.

A pénteki nagyszabású terrorellenes akcióról itt olvashatnak részletesen.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!