szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szombat hajnalban leszállás közben Rosztov-na-Donu repülőterén zuhant le a Dubaiból érkező, a FlyDubai légitársaság kötelékébe tartozó Boeing 737-es. A fedélzetén lévő 55 utas és a személyzet 6 tagja közül senki sem élte túl a katasztrófát. Az már biztos, hogy nem volt magyar áldozata a szerencsétlenségnek.

A személyzettel együtt összesen tizenegy nem orosz állampolgár volt annak a gépnek a fedélzetén, amely szombatra virradóra lezuhant a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu repülőterén - mondta a TASZSZ hírügynökségnek a rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma országos irányító központjának vezetője.

©

Viktor Jacucenko közlése szerint a személyzet Egyesült Arab Emírségekből származó hat tagján kívül további öt külföldi utazott a szerencsétlenül járt gépen. Egy másik katasztrófavédelmi tisztségviselő ugyanakkor azt mondta: a személyzet többnemzetiségű volt, vagyis nem csupán az emírségek állampolgárai voltak a tagjai, hanem például egy orosz, két spanyol, illetve más nemzetiségűek is. Mivel a katasztrófa okainak a feltárása és az utasok kilétének a tisztázása még folyamatban van, az információk egyelőre szinte percről percre változnak. (Egy másik friss jelentés szerint például a személyzet 7 főből állt, a gépen összesen 62 ember tartózkodott, a külföldiek száma pedig 12 volt.)

A gép szombat hajnalban leszállás közben zuhant le a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu repülőterén. A Dubaiból érkező, a FlyDubai légitársaság kötelékébe tartozó Boeing 737-es fedélzetén lévő 55 utas és a személyzet 6 tagja közül senki sem élte túl a katasztrófát - jelentette be az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának egyik szóvivője. A lezuhant repülő kigyuladt, darabokra zúzódott.

©

Rosztov-na-Donu repülőterét lezárták, a mentőalakulatok nagy erőkkel próbálták megtisztítani a terepet a gép roncsaitól, de nem találtak túlélőt.

Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a tragédiát. A TASZSZ emlékeztet, hogy szombatra virradóra viharveszélyt jelzett előre a rosztovi területre a meteorológiai szolgálat, így lehetséges, hogy a rendkívül erős szélmozgás és a rossz látási viszonyok állnak a gép lezuhanásának hátterében. A hatóságok ugyanakkor nem zárják ki az emberi hiba lehetőségét sem.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!