szerző:
hvg.hu

Rob Ford májusban még csak 47 éves lett volna.

A rákkal való másfél éves küzdelem után ma meghalt Rob Ford, Toronto egykori polgármestere – adja hírül a Daily Mail. A kanadai üzletember-politikus városi képviselőként kezdte közéleti pályafutását, majd 2010-2014 között volt Toronto első embere.

©

Karrierjét sorozatos zűrös ügyek színesítették. Az őt ért vádakat először tagadta, majd egy 2013-as rendőri nyomozás során kénytelen volt beismerni, hogy nyilvánosan volt alkoholos befolyásoltság alatt, ittasan vezetett, és kokaint is fogyasztott. Mivel jogilag ennek ellenére sem lehetett őt elmozdítani a polgármesteri székből, a város megvonta bizonyos jogköreit, és az akkori polgármester-helyettesnek adta azokat. 2014 szeptemberében diagnosztizáltak nála gyomorrákot, ennek következtében újraválasztási terveit kénytelen volt feladni.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!