szerző:
hvg.hu

Az Iszlám Állam jelentkezett a brüsszeli robbantások elkövetőjeként – ha hiteles az a közlemény, amelyet a terrorszervezethez közel álló hírügynökség tett közzé.

Az A'maq hírügynökség angol nyelvű jelentésében egyebek mellett az olvasható, hogy az "Iszlám Állam harcosai egy sor támadást hajtottak végre" a belga fővárosban, állítólag azért, mert az ország tagja az Iszlám Állam ellen harcoló nemzetközi koalíciónak.

A merénylők a Zaventem repülőtéren tüzet nyitottak az emberekre, mielőtt "többen közülük működésbe hozták volna robbanómellényüket". Ezzel egy időben egyik társuk a Maelbeek metrómegállóban robbantotta fel magát – írják a közleményben, amelyről egyelőre nem tudni, hiteles-e.

Később francia és arab nyelvű közleményt kiadott ugyanerről a hírügynökség, ezek hitelességét sem erősítette meg egyelőre senki.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!