szerző:
MTI

Csomagszállító kocsikra tették a bombákat a brüsszeli reptéri merénylők. A harmadik gyanúsított pánikba eshetett, és ő végül nem robbantott.

Francis Vermeiren, a légikikötőnek otthont adó Zaventem település polgármestere szerint poggyászaikba rejtették a robbanószerkezeteket a merénylők.

"Taxival érkeztek a csomagjaikkal a repülőtérre. A pokolgépek a poggyászaikban voltak, amelyeket csomagszállító kocsikra raktak" – mondta sajtótájékoztatóján a belga politikus.

©

A polgármester arról számolt be, hogy a merénylők két robbanószerkezetet működésbe hoztak.

A harmadik gyanúsított is csomagszállítóra rakta a táskáját, de ő pánikba eshetett, és végül nem robbantotta fel a nála lévő pokolgépet.

A két robbantó meghalt. A harmadik gyanúsítottat azóta is keresi a rendőrség, a sötét hajú férfi kiléte egyelőre ismeretlen.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!