szerző:
hvg.hu

Az Iszlám Állam nem áll jól.

A szír televízió híradása szerint a kormányerők behatoltak Palmüra városába. Az ősi várost tavaly május óta tartja megszállva az Iszlám Állam. A terrorszervezet uralmát tömeggyilkosságok és ókori kincsek elpusztítása fémjelezte. Az IÁ a kormányerők támadása előtt felszólította a 15 ezres lakosságot, hogy hagyják el a települést. Aszad hadserege szerint egészen megközelítették a városközpontot, de az előrehaladást nehezítik az aknák és más robbanószerek.

Eközben az Iszlám Állam más fronton is támadás alatt áll: az iraki hadsereg csütörtökön támadást indított Moszul, az IÁ legnagyobb városa ellen.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!