szerző:
hvg.hu

Péntek délután kiürítették a Brüsszel központjában található Arts-Loi metróállomást. Ellenőrizték az utasokat, de végül senkinél nem találtak robbanóanyagot, így feloldották a zárat.

A Le Soir belga lap arról számolt be, hogy péntek délután, nem sokkal az után, hogy Schaerbeek negyedben elfogtak egy embert, elkezdték kiüríteni a felrobbantott Maalbeek állomás melletti, Brüsszel központjában található Arts-Loi állomást.

A lap azt írja, a biztonságiak lementek a metróállomásra, ahol azt kérték az utasoktól, hogy nyissák szét a kabátjukat, hogy lássák, nem visel-e valamelyikük robbanószerkezetet. Ennek a kérésnek mindenki eleget tett, kivéve egy embert, ezért ürítették ki az állomást. Egy helyszínen készült videón az látszik, ahogy a rendőrök lerohannak a metróállomásra.

Végül az elsőre engedetlen férfi is együttműködött a hatóságokkal, robbanóanyagot nem találtak, nem tartóztattak le senkit és feloldották a zárat.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!