szerző:
MTI / hvg.hu

Idén is több ezren zarándokoltak el a Fülöp-szigeteken a szokásos nagypénteki keresztre feszítések helyszíneire.

A délkelet-ázsiai szigetországban évtizedekre visszanyúló hagyománya van annak, hogy a kereszténység legnagyobb ünnepe alkalmából Jézus Krisztus szenvedéseire emlékezve keresztre feszíttetik magukat egyes hívők, elmondásuk szerint elsősorban azért, hogy bűnbocsánatot nyerjenek.

A fővárostól, Manilától északra lévő Pampanga tartomány több településén idén is ezrek gyűltek össze, hogy megtekintsék a szertartást. Az egyik faluban, San Pedro Cutudban például legalább 14 ember készül magát keresztre szegeztetni.

©
©

A katolikus egyház ellenzi, de tiszteletben tartja a tanúságtételnek ezt a formáját – mondta a helyi püspöki konferencia egyik képviselője.

©
©

A Fülöp-szigeteken a népesség 80 százaléka a római katolikus egyház követője a spanyol gyarmati idők óta.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!