szerző:
MTI

Részlegesen újra megindult a keddi merényletek után leállított brüsszeli metró – közölte a helyi tömegközlekedési vállalat (STIB) pénteken.

A háromnapos teljes leállás után a következő napokban a szerelvények 7 és 19 óra között közlekednek. A vállalat honlapján közzétett információk szerint azonban egyes megállók között továbbra is szünetel a forgalom.

Ilyen a keddi bombamerénylet által érintett metróvonal három – Park, Ars-Loi és Maelbeek nevű – megállója, amelyek között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Vannak olyan metrómegállók is, amelyeken a szerelvények megállás nélkül áthaladnak.

A közlekedési vállalat szerint több olyan villamos, amely a belvárosban föld alatt halad el, nem áll meg az összes nagyforgalmú megállóban.

A STIB 69 megállójából 38 üzemel zavartalanul, de vannak közöttük olyanok, amelyek csak 18 óráig vannak nyitva.

A tömegközlekedés a keddi öngyilkos merényletek után egész napra leállt a belga fővárosban. Szerdán egyes villamosjáratok és a buszközlekedés indult el, a metrókat buszokkal pótolták péntek reggelig.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!