szerző:
hvg.hu

Az amerikai szenátusi épület dolgozóinak emailt küldtek körbe, hogy maradjanak a helyükön, és húzódjanak fedezékbe. A legfrissebb hírek szerint a lövöldözőt elkapták, egy rendőr könnyebben megsérült. Eközben New Yorkban a Times Square-t ürítették ki egy gyanús csomag miatt.

Lövöldöztek a Capitolium épületében, Washingtonban hétfőn napközben - jelentette a Washington Post. A feltehetően a látogatóközpontban eldördült lövésekről a rendőrséghez is bejelentést tettek. A rendőrök hermetikusan lezárták a környéket, a biztonság kedvéért a Fehér Házat is.

Az amerikai szenátusi épület dolgozóinak emailt küldtek körbe, hogy maradjanak a helyükön, és húzódjanak fedezékbe.

A lövöldözőt lelőtték, egy rendőr könnyebben megsérült. A feltételezett elkövetőt kórházba szállították a Washington Post szerint. Alice Kim, a washingtoni városi rendőrség szóvivője hangsúlyozta, hogy nem terrortámadás történt.

A Capitolium az Egyesült Államok Kongresszusa, a szövetségi kormányzat törvényhozó ágának székhelye. A látogatóközpont a föld alatt található.

Az Instagramra kitettek egy videót, amelyen a pánikban menekülő dolgozók, vagy talán a látogatóközpont vendégei láthatók:

Not good

Sammy Sanchez (@ssammysanchez) által közzétett videó,

Egy szemtanú képeket tett közzé a környékről, felidézve közben a pillanatot, amikor mindenki sikoltozni és rohangálni kezd, de közben senki sem tudja, honnan jönnek a lövések. További zavart okozott a dolgozókban, hogy ugyanezen a napon reggel volt egy próbariadó is a Capitoliumban.

New Yorkban ugyanebben az időpontban a Times Square-t ürítették ki egy gyanús csomag miatt, ennek tartalmáról még nincs hír.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!