szerző:
MTI

Lezuhant kedden egy kisrepülőgép a Kanada keleti partjainál fekvő Magdalen-szigeteken, a szerencsétlenségben heten meghaltak, köztük az 59 éves Jean Lapierre, az ország korábbi közlekedési minisztere – számolt be a helyi rendőrség.

Martine Asselin, Québec tartomány rendőrségének egyik szóvivője azt mondta: a balesetben a jármű pilótája, másodpilótája és öt utasa is meghalt, nincs túlélő.

A kanadai sajtó értesülései szerint Lapierre apja temetésére tartott feleségével, két fivérével és lánytestvérével.

A szerencsétlenséget a köd és az erős szél okozhatta. A kis méretű, bérelt repülőgép leszálláshoz készülődött a Magdalen-szigeteki légikikötőben, amikor lezuhant.

A kanadai közlekedésbiztonsági testület közölte: kivizsgálják a balesetet, a rossz időjárási körülmények miatt azonban a vizsgálatot végző csoport legkorábban szerdán érkezhet a helyszínre.

A közlekedési tárcát 2004 júliusától 2006 februárjáig vezető Lapierre népszerű televíziós műsorvezető volt, miután távozott a szövetségi politika színpadáról.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!