szerző:
hvg.hu

Börtönt helyezett kilátásba az orosz elnök azoknak, akikről esetleg kiderül, hogy hibáztak, és emiatt kellett elhalasztani egy szerdai rakétafellövést.

A Szojuz rakéta három műholddal indult volna szerdán, Putyin több ezer kilométert repült, hogy a helyszínen tekinthesse meg az indítást. A startot azonban a rakéta műszaki problémája miatt le kellett állítani másodpercekkel a fellövés előtt - írja a Sky News.

Az elnök ettől annyira begurult, hogy vizsgálatot kezdeményezett. Mint mondta, azok, akiknek felelőssége bebizonyosodik, kénytelenek lesznek felcserélni kényelmes ágyukat egy börténpriccsre.

©

A rakéta végül csütörtök hajnalban sikeresen elindult, és pályára állította rakományát. Putyin ekkor gratulált a csapatnak, és úgy fogalmazott, a technikai problémák normálisnak számítanak.

Az egész incidens az újonnan felépített Vosztocsnij űrkikötőben történt, ahonnan ez volt az első indítás. A bázisra azért volt szükség, hogy kiváltsák vele a Kazahsztánban található Bajkonurt, amelyért egyrészt jelentős bérleti díjat kellett fiozetni, másrészt a fellövéseknél leváló rakétafokozatok lakott területet is veszélyeztethettek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!