szerző:
MTI

Állítólag macskanagyságot is elérő, gyermekekre támadó patkányok inváziója sújtja a pakisztáni Pesavárt. A rágcsálók a 2010-es nagy árvízzel kerültek az ország északnyugati részén fekvő nagyvárosba.

Rettegő lakosok, főleg megharapott áldozatok szerint a nagytestű patkányok mindenütt ott vannak, el sem lehet kergetni őket, számuk elérheti a több százezret.

A Dawn című, angol nyelvű pakisztáni lap szerint a patkányok öt kisgyereket öltek meg az invázió kezdete óta.

Bár ezek nem hivatalos adatok, a dpa szerint tény, hogy sok a patkányharapás. A város legnagyobb kórházában, a Lady Reading klinikán az elmúlt négy és fél hétben 445 embert, köztük 206 gyermeket kezeltek patkányharapással. Ilyesmire korábban nem volt példa.

A közegészségügyi hatóságok patkányméreg kihelyezésével próbálnak védekezni.

A civilek által elpusztított patkányok farkáért járó "vérdíjat" el kellett törölni, mert felmerült a csalás alapos gyanúja, az, hogy sokan nemcsak a városban elejtett patkányok farkát szolgáltatták be, hanem vidékről is hoztak "árut".

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!