szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ez is kiderül a Szex története című illusztrált műből, melyet egy francia akadémikus írt. A 68 éves Philippe Benot a párizsi Descartes egyetem szexológiai tanszékének vezetője.

Szerinte semmiféle genetikai kód nem irányítja az emberek szexuális életét: minden társadalmilag megtanulható és a történelem folyamán rendkívül gyorsan változik. Az akadémikus a Franciaországban bestsellerként futó könyvben emlékeztet arra, hogy például a csimpánzoknál nincs páros kapcsolat. A hímek mind magányosak és a nőstények nevelik a kicsiket. Kezdetben az emberek is így élhettek. Senki sem tudta, hogy kinek ki az apja- hangsúlyozza a professzor.

Aztán jött a férfiuralom, amely a nők alávetésével járt. A férfiak a szerelmet és a testi örömöket nem otthon keresték. Igaz, hogy a felsőbb osztálybeli nők sem. Kleopátra, Egyiptom királynője például csak politikai okból osztotta meg az ágyát az országát elfoglaló Julius Caesarral illetve később Marcus Antonius-szal. Igazi testi örömöt az a kellék okozott neki, melynek belsejében méhek mozgolódtak.


Nagyon fontos a szexuális oktatás- hangsúlyozza a francia professzor. Napjainkra ugyanis a házasság elveszítette a megszentelt jelleget, mely örök időkre összekötötte a partnereket. Életre szóló páros kapcsolatot nagyon nehéz fenntartani. Ezért fontos, hogy a szex történetét tanulmányozzuk- nyilatkozta a The Guardiannek Philippe Benot professzor, a Szex története című könyv szerzője.